Ilmuwan Belarus kanggo riset bahan biodegradable, kemasan

MINSK, 25 Mei (BelTA) - Akademi Ilmu Nasional Belarus kanggo nindakake sawetara karya R&D kanggo nemtokake teknologi sing menehi saran sing paling janjeni, lingkungan lan ekonomi kanggo nggawe bahan lan kemasan biodegradable saka dheweke, BelTA sinau saka Menteri Sumber Daya Belarus lan Menteri Perlindungan Lingkungan, Aleksandr Korbut sajrone ilmiah ilmiah Konferensi Wacan Sakharov 2020: Masalah Lingkungan ing Abad 21.

Miturut menteri, polusi plastik minangka salah sawijining masalah lingkungan sing terus-terusan. Bagean sampah plastik tuwuh saben taun amarga taraf urip lan produksi lan konsumsi produk plastik sing terus saya akeh. Belarusia ngasilake kira-kira 280,000 ton sampah plastik saben annum utawa 29.4kg per kapita. Paket limbah udakara udakara 140.000 ton saka total (14,7kg per kapita).

Dewan Menteri nyalonake resolusi tanggal 13 Januari 2020 kanggo menehi wewenang rencana tumindak mboko sithik ngeculake kemasan plastik lan ngganti nganggo lingkungan sing ramah. Kementerian Sumber Daya Lingkungan lan Lingkungan kanggo tugas kanggo koordinasi pakaryan.

Panggunaan sawetara jinis perabotan plastik sing bisa digunakake bakal dilarang ing industri katering umum Belarus wiwit tanggal 1 Januari 2021. Langkah-langkah wis dijupuk kanggo menehi insentif ekonomi kanggo produsen lan distributor barang ing bungkus lingkungan. Sawetara standar pemerintah kanggo ngetrapake syarat-syarat kanggo kemasan sing ramah lingkungan, kalebu kemasan biodegradable, bakal digarap. Belarus miwiti modifikasi babagan peraturan teknis Customs Union babagan kemasan sing aman. Solusi alternatif kanggo ngganti barang plastik lan ngenalake teknologi janji anyar sing digoleki.

Kajaba iku, macem-macem langkah kayata insentif ekonomi wis diadopsi kanggo menehi produsen lan distributor sing milih kemasan sing ramah lingkungan.

Ing wulan Maret taun iki, pirang-pirang negara lan perusahaan Uni Eropa (EU) sing makili macem-macem bagean sektor plastik Eropa sing setya nyuda sampah plastik, nggunakake plastik kurang kanggo produk, uga daur ulang lan nggunakake maneh.


Wektu kirim: Jun-29-2020